maanantai 4. marraskuuta 2013

Loppukesästä Levillä

Kun ulkona sataa räntää, on ihan ok puhua kesästä, vai mitä?
Perheellämme on usein ollut tapana tehdä kerran vuodessa yksi reissu Lappiin. Muistan lukuisat lapsuuden kesälomat Kuusamossa mökillä, mutta muutaman viime vuoden aikana emme ole päässeet käymään pohojosissa. Tänä kesänä me olimme kuitenkin varanneet viikon loman Leviltä, sillä minä olin kosmetiikkatyössä ansainnut alennuskupongin Holiday Clubin lomaosakkeista. 

Heinäkuun lopussa suuntasimme viiden hengen ja yhden koiran voimin kohti Leviä. Pysähtelimme välillä nauttimaan kotona tehdyistä eväsleivistä ja vaihtelimme kuskia. Tosin allekirjoittanut nukkui 75% matkasta ja ajoin sitten loppumatkan :D



Perillä meitä odotti ihana kolmen makuuhuoneen ja olohuoneen huoneisto ja hulppeat maisemat aivan tunturin juurella.


Olohuoneesta pääsi saunalliseen kylpyhuoneeseen, jossa oli poreellinen kylpyamme! Minä halusin ehdottomasti nauttia vaahtokylvystä savinaamio naamalla, tehonaamio hiuksissa ja hyvä kirja kädessä. Minun lomamissioni oli rentoutuminen ja lukeminen, sillä minulla oli kesken Nora Robertsin hääkvartetti.

  

"Kolme pientä poroa ne marssi näin.." Eiku



Tuntui aivan siltä kuin olisi saapunut pieneen Keski-Eurooppalaiseen alppikylään; tunturin juurella pieniä alppitaloja vieri vieressä, kappelin kello kumisemassa joka tunnille, porot kävelemässä pitkin katuja, kadut täynnä pieniä putiikkeja ja baareja..
Paikalliset sanoivat, että olimme valinneet parhaan mahdollisen ajankohdan. Sateet olivat juuri loppuneet ja kaikki hyttyset olivat kadenneet edellisellä viikolla ja alati taivaalla möllöttävä aurinko nostatti celsiukset yli kolmenkymmenen.

Alkuviikosta lähdimme tutustumaan tunturiin ja suuntasimme autolla niin ylös kuin mahdollista ja jatkoime siitä matkaa jalan.







Hiukset hienosti, mutta olokoot.. Kesällä voi ottaa rennommin eikä tarvitse välittää vaikka kaikki suortavat eivät ihan ojennuksessa olekaan :D (No okei kyllä tuo suortuva kaksikko hiukan haittaa..) P.s. Rakastan nuita punaisia capreja, jotka ostin viime kesänä. Pidän yleensä tummia t-paitoja ja toppeja joita on helppo yhdistellä värikkäisiin housuihin.






Anna ja Petteri <3>
(Jos minä tulin Mallorcalta rusketusrajojen kanssa, niin teki kyllä sisarenikin :D)


Maisemat oli todella kauniit ja reitti oli mukavan helppokulkuinen.
Itse pidin erityisesti matkan varrelle sijoitetuista info-tauluista ja niihin liittyvistä piirroksista:






Tähän väliin on pakko laittaa kuva meidän herrasmiehestä, joka käyttäytyi todella kiltisti koko viikon :) Reppanalle oli välillä kova urakka olla hiljaa, kun ulkona viiletti poroja ja muita koiria :D


Minä, siskoni ja Petteri kävimme myös hohtokeilaamassa parin vuoron ajan. Itse pidän keilaamisesta todella paljon harmi vain, että sitä tulee harrastettua todella harvoin.

Äiti halusi poimia hilloja eli lakkoja sekä mustikoita. Muutaman kerran muut kävivät lähialueilla poimimassa hilloja ja loppuviikosta lähdimme katsomaan myös Ruotsin puolen apajat.



Niin minähän en ole ikään ennen käynyt Ruotsissa, enkä oikein tiedä voiko tuota tunnin mittaista autoreissua keskellä ei mitään laskea Ruotsissa käymiseksi :D 

Kuvittelenko vain vai onko ruoho vihreämpää rajan toisella puolella? :D


Levi oli ihana paikka; siellä oli todella kaunista, mukavia ihmisiä, ihania asuinalueita ja vaikka mitä. Valitettavasti reissuamme varjosti se, että minä ja äiti olimme puolet reissusta sairaana ja loppuviikolla saimme kuulla suru-uutisen, joka vei lomamielen mennessään. 

Siitä huolimatta uskon, että Levillä tulee vielä käytyä uudestaan ja suosittelen ehdottomasti sinne menoa, mikäli pohojosen reissua suunnittelette :)

2 kommenttia:

  1. Olis ihana päästä pitkästä aikaa Lapissa käymään :)
    Ui, teidänkin dogi jättää vähän kuononjälkiä ikkunaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä on kyllä tosi ihana käydä :)
      Kyllä näin tekee ja kotona se vartioi nojatuolin selkänojan päällä kuono ikkunassa kiinni :D Lisäksi kyseisen tuolin kohdalla oleva ikkuna on täynnä pieniä pisarajälkiä, koska kaveri aivastelee välillä lahjakkaasti päin ikkunoita :DD

      Poista

Olisin todella iloinen, jos jättäisit kommentin :)