tiistai 22. toukokuuta 2012

"Kokki Kolmosen" äitienpäivä herkut

Minun mainio tarkoitukseni oli esitellä teille "Äitienpäivä menu" nimenomaan äitienpäivänä, koska me vietimme äitienpäivää jo edellisenä iltana eli lauantaina. Kas kummaa asia pääsi jotenkin unohtumaan ja vasta nyt tajusin asian. Tämä mittava epäkohta oli ehdottomasti korjattava, vaikkakin pari viikkoa myöhässä. 

Meidän äitienpäivä pöytämme näytti kutakuinkin tältä:


Menu:
- Kreikkalainen salaatti mansikoilla
- Tomaatti-sinihomejuusto-kinkku muffinit
- Grillatut kasvis-makkaravartaat
- Juustotarjoilu (Brie, Kreivi ja Aura)
- Voileipäkakku

Tällä kertaa mentiin aika yksinkertaisella linjalla, koska minulla ei valitettavasti ollut aikaa toteuttaa alkuperäisiä suunnitelmiani. Olin kuitenkin melko tyytyväinen aikaansaannoksiini. Tosin tuo muffiniohje (joka löytyi itse asiassa Valion Aura-muru pussin takaa) saa kyllä luvan mennä remonttiin, mutta tulipahan sekin ohje testattua :)


Ensimmäistä kertaa kokeilin äitini voileipäkakku reseptiä ja onnistuin tekemään koko kakun alusta loppuun ihan ite :D Äiti oli oikein iloinen huomatessaan, että oppi on mennyt perille. Kakku oli oikein hyvää ja loppui yllättävän pian :D


Perinteisen kermakakun sijaan ajattelin kokeilla uutta ohjetta: suklaatäytekakun, jonka ohje löytyi Suklaaunelmia reseptikirjasta. VIKATIKKI. Ei kannattaisi kokeilla mitään uutta ja testaamatonta lyhyellä varoitusajalla vaan turvautua vanhoihin tuttuihin ohjeisiin. Tämän kakun kohdalla lähes kaikki mahdollinen meni pieleen. Ohje tuntui hiukan eriskummalliselta, sillä täyte olisi ollut pelkkää suklaavaahtoa eikä kakkua olisi kuulunut kostuttaa mitenkään. Minä pistin suklaavaahdon kaveriksi aprikoosihilloa ja yritin kostuttaa kakkua maidolla. Kostuttamista kakku kyllä vaatikin ja paljon.Tuli hiukan sellainen olo, että kirjan ohjeessa on liikaa jauhoja..  Suklaareunuksen tekeminen ei ihan onnistunut, joten kakun ulkonäkö on noh..karu. No, aina ei voi onnistua,ainakaan kaikessa, eikä ohjeista voi mennä takuuseen ennen kuin niitä kokeilee :)
Sankari kuitenkin tykkäsi tästä kakusta, joten rujosta ulkonäöstä huolimatta kakku maistui hyvälle.


Pientä, mutta simppeliä juhlakoristusta :D

Makea puoli ei mennyt ihan nappiin, mutta suolanen puoli onnistui. Näiden leipomusten jälkeen iski mieletön vimma päästä leipomaan :) Ehkä kesällä voisi olla lukemisen oheessa enemmän aikaa leipoa. Toivotaan niin.

Loppuun haluan laittaa vielä kuvan minun superihanasta nassukasta (kylvyn jälkeen)!


Tämä "Kokki Kolmonen" kuittaa!

2 kommenttia:

  1. Mm näyttää ja kuulostaa hyvältä. Tulee ihan nälkä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, kiitos :DD Parin päivän aherrus tuotti tulosta :)

      Poista

Olisin todella iloinen, jos jättäisit kommentin :)