perjantai 3. elokuuta 2012

Eviksillä Armo riitti jokaiselle

Yksi kesän kohokohta on Evankeliumijuhlille suuntaaminen. Vuonna 2012 ne suuntautuivat Turkuun, mikä sopi meille paremmin kuin hyvin. Pitkästä aikaa ei tarvinnut vuokrata asuntoautoa, yöpyä teltassa tai jonottaa hullun pitkissä suihkujonoissa. Meidän perhe, mukaanlukien riiviö eli Niki, sekä ystäväni Vilima ja Renate yöpyi sisareni kaksiossa. Hyvin mahtui viisi ihmistä ja kaksikiloinen koira kaksioon nukkumaan. 

En oikein tiedä miksi, mutta jostain syystä jäin kaipaamaan tämän vuotisilla eviksillä jotain. En tiedä mitä, mutta jokin fiilis jäi saavuttamatta. Nuorten ohjelma tuntui jotenkin pliisulta, vaikka paikalla oli paljon hyviäkin esiintyjiä niin silti olisin kaivannut enemmän jotain tunnelman nostatusta. Voi olla, että vertaan eviksiä liikaa Maata Näkyvissä -festareihin ja ymmärrän kyllä ettei sellaista huikeaa festari tunnelmaa saada aikaiseksi, muttakun minä nyt olisin halunnut saada nuorten ohjelmasta hiukan enemmän irti..

Juhlien teema Armo riittää oli hyvin esillä koko viikonlopun ajan ja moni puhuja onnistui pitämään melkeinpä koukuttavan saarnan aiheesta. Välillä ihmisiä on hyvä muistuttaa siitä, miten Jeesuksen ristinkuolema on sovittanut kaikkien synnit ja avannut tien taivaaseen. 







SARASTE

Nuorten ohjelmassa esiintyi ihan mukavia bändejä, joita oli ihan ilo kuunnella :)
Tauko zumba oli myös ihan hauskaa, vaikkei ahtaassa penkkirivissä kunnolla uskaltanutkaan ryhtyä salsailemaan :D



THE ROAD
Sen verran monta kertaa olen eviksillä ollut, että The Roadin kuunteleminen on itselleni se legendaarisin juttu eviksillä. Pitkästä aikaa olin myös Vinkki juhlassa tyttöjen kanssa, se oli hauskaa ja ennen kaikkea nostalgista!






NOLLA

Tämä bändi siirtyy ehdottomasti mun levy hankinta listalle. Tosi kivan kuulosta musiikkia ja mahtava tapa esiintyä :) Paljon hyvää olen kuullu ennenki Nollasta, mutta oli huippua olla kerranki ihan itte kuulemassa.


Lauantaina houkuttelin Renaten ja Viliman pahoille teille ja pakotin ne mukaani K-18 kesägaalaan. Ensimmäistä kertaa itsekin osallistuin (tunnellisena ikärajojen noudattajana en ole aiemmin tunkenut sisareni mukaan, joka on aina hehkuttanut jälkikäteen miten huippu kesägaala on) ja täytyy myöntää, että oli se aika makia. Tervetuliaismaljoilla, hauskoilla yhteisjutuilla, musiikilla, naurulla ja jäätelöllä hemmotteleva tapahtuma sai aikaan tosi kivan fiiliksen. Kiitokset EO! 






 

ISÄ, POIKA JA BASISTI

Lauantai illan nuorten jatkoilla soitti super kiva porukka: isä, poika ja basisti. Soundi kuulosti hiukan samalta kuin Hencca & BigBandillä, joten suoraan sydämeen se iskeytyi.

Minä rakastan muuten stand-up komiikkaa. Mikko Vaismaa esiintyi lauantaina kolme kertaa: torilla, kesägaalassa ja jatkoilla. Me olimme tyttöjen kanssa kuulemassa joka kerta  Vaismaan juttuja ja saimme kyllä nauraa ittemme kipeiksi. Keikka keikalta jutut vain paranivat ja kaikista parhaimpia juttuja kuulimme illalla.

Tässä suurin piirtein kerrottuna yksi parhaimmista:
"Nykyään ei ole enää kovin suosittua ja katu-uskottavaa olla naimisissa saman naisen kanssa. Mäkin olen nyt sitte yrittänny ehtiä sellasta coolia asennetta ja respect kohtelua ja nykyään mää kerronki, että mulla on muuten suhde naimisissa olevaan naiseen. Sitte kaikki on sillee, että 
- Whoou, oikeesti? Entäs sen naisen mies? 
Siihen mää oon sitte vaan, että 
- Noo sillä on suhde mun vaimoon. Sitte ne on ihan äimänä ja kysyy:
- TÄH? Siis ihan oikeasti, ootko sää koskaan aatellu antaa turpaan sille miehelle? 
-EN! En todellakaan, mutta oon mää joskus rasvannu sen peräpukamia!" 

Kyllä. Oli ihan hupaisaa :D Kaiken kaikkiaan pidin kuitenkin siitä uskomattomasta rauhan tunteesta, joka laskeutui sunnuntaina viimeisen messun jälkeen. Itselle tuli ihan konkreettinen tunne siitä, että armo riittää minunkin osallani ja voin täydellä kristytyn varmuudella jatkaa kulkuani luottavaisin mielin eteenpäin.

Kiitokset muuten Vilmalle kaikista kuvista! :)

Näemmehän ensi vuonna Lohtajalla? 

2 kommenttia:

  1. Tässä ihan muutenvaan selailin Googlessa kun koitin ettiä oisko jostain saanu kuunneltua millaista musaa näillä Isä, poika ja basisti- heeboilla on ja törmäsinkin tähän, piristi jotenki niin mukavasti kun huomas että kaikkien miljardien blogien seasta löytyy kristittyjenkin blogeja joissa avoimesti selitetään kaikista tapahtumista ja tunteista jne! :) en tiedä oonko elänyt jotenki kuplassa mutta eipä tälläästä ainakaan oo ennen vastaan kävellyt. Ja joo vähän vanhempi postaus tää mutta piti nyt kuitenki kommentoida ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mitään haittaa, vaikka kommentoit vanhempaa postausta :) Mukavaa, että eksyit tänne ja vielä ihanempaa on, jos onnistuin piristämään tekstilläni. Blogimaailma on pullollaan muotiblogeja ynm, jotka keskittyvät usein pinnallisiin asioihin. Kyllä, minäkin välillä teen niin ja lässytän kosmetiikasta sun muusta tyhjänpäiväisestä, mutta minusta on tärkeä välillä jakaa myös jotain itsestään, jotain merkityksellistä :) Kovin moni ei aina uskalla tuoda kristillisyyttään esiin esim. blogissa, mutta kyllä sellaisiakin on olemassa! Kiitos tästä kommentista! Se piristi ja rohkaisi myös minua!! :))

      Poista

Olisin todella iloinen, jos jättäisit kommentin :)