tiistai 14. elokuuta 2012

Legendaarinen mökkireissu


Niin siinä sitten kävi, että kesä kului kuin siivillä ja koulun penkille oli palattava. Ensimmäinen official koulupäivä ei ollut kevyimmästä päästä; kahdeksantuntia enemmän tai vähemmän tuskaliasta opiskelua..

Tämänpäiväinen auringonpaiste ja loppu kesän lämpö toi mieleeni erään legendaarisen mökkireissun. Tämän kesän rippileirit olivat mahtavia ja isosporukka oli mainio. Antti päätti yllättää kaikki ja kutsui meidät yöksi heidän perheensä mökille. Aluksi oli aivan pakko varmistaa oliko hän ihan varmasti miettinyt asiaa loppuun asti, mutta ihan tosissaan poika oli. Kaikista omituisinta kuitenkin oli, että kohta armeijaan lähtevä nuori mies halusi lähteä mökille seitsemän nuoren naisen kanssa. Useimpien vanhemmissa tämä seikka aiheutti eniten hilpeyttä ja kyllähän se kieltämättä aika erikoiselta kuulostaa :DD Vanhaan isosremmiin kuuluvaa Joona oli kuulemma myös saanut kutsun, muttei päässyt paikalle, joten Antti sai tyytyä tyttö seurueeseen. Spännande!


Porukka saapui mökille kahdessa erässä. Raita, Taru, Renate ja minä pakkasimme kimpsut ja kampsut Antin autoon jo aamupäivästä suunnaten kulkumme kohti mökkiä. Matkan varrella pysähdyimme käymään kaupassa. Raita ja minä vastasimme viikonlopun ruokapolitiikasta ja homma ehkä lähti hiukan lapasesta.. Mutta ainakin ruokaa riitti :D Minä vein mukanani valkosuklaakakkua, jonka koristukseen olin kerrankin panostanut, joten sille ei saanut käydä matkan aikana kuinkaan. Olessamme kaupan kassalla aiheutimme lievää hilpeyttä kanssakuulijoissa:

M: "Antti, vihtikkö hakia autosta sen kylmälaukun? Mutta ota se kakku varovasti pois sieltä."
A: "Joo, mutta mää kyllä ajattelin nakata sen kakun ikkunaan >:D"
M: "Saat kyllä selekääs jos sille kakulle tapahtuu jotain!"

Tämän jälkeen kassa oleva nainen alkoi nauramaan ja totesi, että vaivalla tehdyt leivonnaiset eivät ole koskaan leikin asia. Ei niin, varsinkin kun vaati kolme kauppareissua ennen kuin sain sen tehtyä.. 



Mökki oli aivan ihanalla ja rauhallisella paikalla ja ympärillä oleva järvi oli todella kaunis. Antti lähti Rellun ja Tarun kanssa hakemaan Kristeliä veneellä, joten me jäimme Raitan kanssa istuskelemaan rannalle ja kuvailemaan.
 



 Lämpimässä auringonpaisteessa oli ihana uida ja järvi vesi oli super lämmintä. Raitan kanssa harrastimme kelluntaa pelastusliivit päällä ja mun kohalla lopputulos oli tämä: 



Ei se liivi ainakaan korviin noussu :D Itse asiassa niinkin kävi, että nuo reunat nousivat mun hiusrajan korkeudelle eli minusta näkyi välillä vain päälaki. Näytin kuulemma ajelehtivalta kukalta :'D


Hauskaa se ainakin oli! :D 

Myöhemmin illalla Vilma ja Tiia saapuivat myös paikalla ja varsinainen ilonpito alkoi. Kävimme veneilemässä ja matkasimme erääseen saareen. Pelasimme vanhaa Trivial Pursuit peliä sekä Harry Potter ja viisasten kivi tietokilpailu peliä. Puhuimme kaikenlaista kaikesta ja eräällä ruokatuokiolla onnistuimme jopa kehittelemään kotileikin. Se oli kyllä jo aika jäätävää touhua, kun muutama ihminen eläytyi turhankin hyvin rooleihinsa :D Minulla ja Antilla oli kuulemma kuusi lasta joista yksi oli adoptoitu. Vanhin opiskeli maailmalla ja nuorin oli viisivuotias. Tästä touhusta väännettiin aika paljon huumoria ja itse asiassa kyllä asiaa muistellaan vieläkin :D
Iltauinti ja ulkosauna kuuluvat luonnollisesti kesään ja mökkeilyyn, joten mikäs sen parempaa puuhaa näinkin hyvässä seurassa :)





Kaiken kaikkiaan reissu oli aivan mahtava ja siitä sai irti oikein kunnon kesäfiiliksen! Koulun penkille palatessani muistelin haikeana tuota reissua, absurdiudesta huolimatta... Kiitos Antille kutsusta sekä kaikille teille mukana olleille! Ja kiitos Raita useimmista kuvista :)

4 kommenttia:

Olisin todella iloinen, jos jättäisit kommentin :)