torstai 4. huhtikuuta 2013

Pääsiäisherkut esittelyssä

Kerroin viimeksi teille leipomusurakastani, enkö niin? Ajattelin kertoa siitä hiukan tarkemmin eli mitä tein ja miksi.
 (Postauksessa on uudelleenkäytetty joitakin edellisessä tekstissä olleita kuvia)

Ennen pääsiäistä suorastaan asuin keittiössä ja leivoin yhden yön ja kaksi päivää. Kuka idiootti ryhtyy leipomaan klo 23 ja lopettaa aamu kolmelta? 
No minä.




Kaikki lähti harmittomasta halusta kokeilla Koristeelliset kakut -lehden vanilijakeksi ohjetta ja kuorruttaa ne pääsiäisen värisiksi eli keltaisiksi, oransseiksi, vihreiksi jne.


 En kuitenkaan muistanut miten raivostuttavaa sokerikuorrutteen käsitteleminen on, joten päädyin tekemään ainoastaan keltaisia keksejä.
Ehkä ensi kerralla pitemmillä hermoilla..


 Olen cupcakesien eli kuppikakkujen tekemiseen hurahtanut sokerihiiri. Minulla on ihana kuppikakkukirja, jonka ohjeita testailen mielelläni. Pääsiäisen makuna oli ehdotettu kinuskikuppikakut kinuskikreemillä kuorrutettuna. Pitihän niitä kokeilla.
 Ja tottakai kuorruttaa..

Kuten kuvasta näkyy, keskimmäinen on viimeisimpiä ja reunoilla olevat ensimmäisinä koristeltuja

Tuo kinuskikreemi oli muuten tähän astisista kokeiluistani kaikista raivostuttavinta tehdä. Kreemin levittämisessä täytyi olla todella nopea eikä 35 kakun kuorruttamista ehtinyt kaksi ihmistä suorittaa ennen massan jähmettymistä. Kinuskikreemin olisi voinut sulattaa uudelleen kunhan siihen olisi lisännyt kermaa, mutta sitten en olisi voinut käyttää sitä taatelimuffineihin. Kinuskikuppikakkujen päälle on laitettu koristeeksi daimia. Lopputulos oli toooooodella makea :D "Eat just one" -kyltti olisi paikallaan.

Lanko on allerginen monille ruoka-aineille. Siksi gluteenittomien, kananmunattomien ja maidottomien leivonnaisten tekeminen on astetta haasteellisempaa. Hän kuitenkin pitää taateleista, joten sain idean kokeilla taatelimuffineja. Muunsin Pirkka Taatelien taatelikakun ohjeen gluteenittomaksi ja kananmunattomaksi ja heitin taikinaan Brunbergin suklaata rouhittuna. 


Lopputuloksena oli pehmoisia ja todella hyviä muffineja, jotka maistuivat myös ei-allergisille :D

Tein kuppikakkujen kreemistä maidotonta, joten iskin kreemiä myös näiden päälle. 

Sekä suklaarouhetta pintaan. Lanko ainakin tykkäsi :)

Mitäs muuta..Ai niin! Löysin Confetin blogista ihanan pääsiäistipucakepops ohjeen, jota minun teki mieli kokeilla. Nämä sai nimittäin laittaa karkkivuokiin tikkaritikkujen sijaan.


Oikaisin hiukan silmien kohalla ja pukkasin silmiksi hopeakuulat. Kakkutaikinan kuorrutteena on valkosuklaata. Tarkoituksena oli värjätä valkosuklaasta oranssia, mutta.. Kaikki ei kuitenkaan mennyt niinkuin Strömssössä. En tajunnut että sulaaseen suklaaseen laitettu väri voi viedä aikansa ennen kuin se alkaa erottua. Ensimmäiset linnut näyttävät valkoisilta ja loppupuolella kuorrutetut, öh, vaaleanpunaisilta (keltaista+punaista = tarkoituksena saada oranssia, mutta punainen nousi pintaan). No niistä tuli niitä vaaleanpunaisia Angrybirds lintuja :DD



Pääsiäispöytään tein kasvissosekeittiö (josta olen kertonut ennenkin), jonka väri sopi juuri passelisti pääsiäiseen, sekä hiukan liian tujua vihreää salaatinkastiketta Jamie Oliverin ohjeella :D

Kun luulin jo leiponeeni tarpeeksi, tajusin kakun puuttuvan. Kyllä kakun. Kakku kuuluu kahvipöytään ainakin meillä :D

 

Toin Egyptistä tuliaisiksi Baileys pullon ja siitä lähtien suunnitelmissani on ollut Irish Dream juustokakku. Lopulta päätin pääsiäiseksi tehdä kyseistä kakkua Kinuskikissan ohjeella. Kaakaokiilteen koristelin valkosuklaakiemureilla. Koska kaikki pitää oppia kantapään kautta, yritin jälleen kerran värjätä suklaata. Eihän siitä mitään tullut taaskaan. Seuraavana päivänä näimme jotain huvittavaa. Yön aikana jääkaapissa ollut kakku oli värjäytynyt vihreäksi. Tai siis nuo koristelut olivat värjäytyneet vihreiksi :DD



Lankoa varten tein gluteenittoman sateenkaarikakun. Sateenkaarikakku koostu vaaleista ja tummista kääretorttupohjista, jotka kostutetaan maidolla.Niiden väliin laitetaan vadelmakermaliivate-seos ja lopuksi koko komeus koristellaan suklaakreemillä. Erittäin makea suklaakuorrute kohtaa kirpeän vadelman, siinäpä vasta makuyhdistelmä :) Suosittelen!

Tuo vaaleanpunainen puolipallo on muuten sateenkaarikakun väliin tullutta seosta. Sitä jäi jonkin verran yli ja koska siinä on liivatetta, se jämähtää jääkaapissa. Päätin kipata sen kulhoon ja muutaman tunnin hyytymisen jälkeen kippasin sen pöytään kirpakaksi väriläiskäksi :D (Jota sai siis myös syödä)

Jos leipoo kolme päivää putkeen ja käyttää nukkumisaikansakin tähän tarkoitukseen, saa aikaan vaikka ja mitä. Todistetusti. Kannattaa kuitenkin varoa aamuyön aiheuttamaa väsymystä ja keskittymisen herpaantumista. Itse nimittäin heivasin jauholaatikon kerran lattialle. Keittiö sai äkkiä valkoisen peitteen, leipuri mukaanlukien.

3 kommenttia:

  1. Kiitän kovasti! Olen kylläkin saanut jo aikeisemmin kyseisen haasteen (ja toteuttanutkin sen), mutta voisinhan minä ainakin vastata sun asettamiin kysymyksiin :)

    VastaaPoista
  2. Oioi, nyt tuli nälkä - näyttää tosi hyvältä! :9

    VastaaPoista

Olisin todella iloinen, jos jättäisit kommentin :)