tiistai 2. huhtikuuta 2013

Pohojanmaan pääsiäinen

Hei! Anteeksi etten ole ehtinyt postailla, vaikka koulu onkin toistaiseksi ohi. Viime aikoina on ollut aika kiirettä, kun olen kehitellyt itselleni oikein urakalla tekemistä. Yo-kokeet meni miten meni ja nyt on aika keskittyä pääsykokeisiin. Yliopistojen tilastot sisäänpäässeistä opiskelijoista suhteessa hakijoihin, on erittäin masentavaa luettavaa. Mää oon kuitenkin päättäny oman alani ja aion päästä opiskelemaan sitä, vaikka se vaatisi kymmenen hakukertaa :D (tai ehkä musta vaan tällä hetkellä tuntuu siltä :D)

Pääsiäisen laitto on jäi tänä vuonna hiukan viime tippaan, mutta eihän pääsiäisessä ole onneksi kysymys koristeista :) Itse otin aikamoisen urakan itselleni nimittäin pääsiäisherkkujen valmistamisen. Jonkin verran siinä saikin ahertaa, varsinkin kun superallergiselle siskon miehelle on tehtävä omat herkut.


Minulla on valtava intohimo cupcakesien leipomiseen. Minulla on eräs mahtava kuppikakkukirja, jonka reseptejä testailen suurella innolla. Tällä kertaa kokeilin kinuskikuppikakkuja kinuskikreemillä. Yllä kuorruttamattomat ja alla kuorrutetut.



Tein gluteenittomia ja maidottomia taatelimuffineita siskon miehelle, kun muille oli kinuskicupcakeseja.
Kokeilin myös kuorrutettuja vanilijakeksejä sekä cakepopsien eli kakkutikkareiden tekemistä, ilman tikkareita kylläkin :D
Kun kerran aloitan kunnon leipomisen, en osaa lopettaa. 


Tein nimittäin taivaallista Irish Dream juustokakkua sekä gluteenitonta sateenkaarikakkua. Nämä ainakin saivat herkuttelijat ilahtumaan ;)

Väsynyt, mutta tyytyväinen, leipuri, joka ei jaksanut laittautua pääsiäisenä..


Sain viime hetken päähänpiston askarrella pääsiäiskranssi. Oli muuten ensimmäinen ja ehkä viimeinen kerta, kun meikäläinen ryhtyy tällaiseen projektiin. Tai seuraavalla kerralla minä ainakin haluan sitä rautalankaa..


"Pesä" on sisalia ja sen sisällä on akryylimaaleilla värjätyt styroksimunat :)


Tänä vuonna meillä oli piiiiiiiiitkästä aikaa myös pääsiäiskokko. Kyllä oli mukavaa viettää iltaa kokolla ja katsella sen palamista sekä nauttia lämmöstä :) Emme kuitenkaan poikenneet aiemmista perinteistä vaan kävimme myös kokkoajelulla naapurikunnassa :)
Pitihän sitä etelän pojalle (lanko) näyttää pohojalaista perinnettä pääsiäiskokkojen polttamisesta juhannuskokkojen sijaan :D






 

Niki mussukka nautti kokkotulen lämmöstä :D 
 
 

Edustava valokuvaaja, joka innostui kameralla kikkailusta..



Kyllä, taustalla näkyvät pilkut ovat ilotulitteesta. Naapureilla taisi olla vielä uuden vuoden jäljiltä jämiä :D

 



Näimme myös mahtavia revontulia ollessamme kokolla. Amatööri kuvailijakin innostui kokeilemaan niiden kuvausta. Ovat hiukan epätarkkoja, mutta katsokaa nyt nuita taivaan värejä!


EIkö ollukki ihanat maisemat meillä?
Miten teidän pääsiäinen eteni? :)

4 kommenttia:

  1. Aivan mahtavan kuulonen pääsiäinen :O
    Me myös kateltiin kokkoja ja revontulia :)

    Innostuin vähän liikaakiin leipomaan, joka päivä joku leivos tulossa. Sit ne on vaan pakko syödäkin, kun ei voi vastustaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan se kieltämättä :)
      Mahtavaa! Kokot kuuluu ehdottomasti pääsiäseen.

      Olinkin lukevinani tuosta sun leipomisinnostuksesta! Siitä tosiaan seuraa aina se ongelma, että jonkun pitäisi myös jaksaa syödä kaikki tai sitten jotain pitäisi joskus jättää myös muille :DD

      Poista
  2. Oi Sini! Ihana pääsiäinen, ihanat revontulet, ihana kokko ja varmasti maailman makoisimpia leivoksia! Nam!

    Muuten hei, kerro sun jatkosuunnitelmista enemmän! Mihin kaupunkiin, vai tartteeko ees kysyä ;)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Fanni! Kieltämättä aika makeita olivat nuo mun leipomukset :D Sokerihiirien mieleen ;)

      Itse asiassa ei taida tarvita kysyä, eli taidat tietää mihin kaupunkiin mää olen menossa ;) Itse asiassa mää voisin jossain kohtaa kirjoittaa mun jatkosuunnitelmista, sillä niistä mun arkeni tällä hetkellä koostuu :)

      Poista

Olisin todella iloinen, jos jättäisit kommentin :)