sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

LeivonNainen.. Leipova nainen

Päätettiin äidin kanssa, että ryhdymme hyvissä ajoin leipomaan tarjoiluja kesäkuun juhlia varten. Äitini on tehnyt täytekakkuja ja voileipäkakkuja kun taas itse olen ilmoittanut tekeväni suurimman osan "pienistä tarjottavista". 
Tähän mennessä olen tehnyt ensin testieriä ja sitten leiponut pakasteeseen muun muassa..

Macarons-leivoksia


Minicupcakesejä 


Tuo kuvan (testi)kuppikakku on ihan normaalikokoinen, mutta jatkossa leivon juhlia varten vain minikokoisia :D
 
ja Cocktailpyöryköitä


Näiden lisäksi teen myös porkkanaleipäsia :)

Se tosi asia että minulle on tarjoutunut yllättävän paljon töitä, hiukan hankaloittaa päivittäisiä leipomus- ja siivoussuunnitelmia, joten työt on tehtävä iltaisin. 
Kuten pääsiäisenä tuli todistettua, kello kymmenen jälkeen on vielä ihan mahdollista leipoa :DD (Kuka muka tarvitsee öitä nukkumiseen? :D)

Macaronssien tekeminen oli.. hmm. Mielenkiintoista. Ohjeessa kyllä luki, että ensikertalaiselle homma on konstikasta, mutta mielestäni se oli hiukan liian lievä ilmaisu. Tai no, ehkä minä nyt hiukan liioittelen. Minun ekassa yrityksessäni oli ilmeisesti se ongelma, että sekoitin taikinaa liikaa/liian vähän jolloinka pursottaminen oli todella hankalaa..
En kuitenkaan luovuta vaan hankein paremmat työvälineet, nimittäin macarons leivonta-alustan! Nyt voin lähteä oikeilla aseilla sotaan, siis jauhosotaan :D 
(Okei, ehkä ihmisen pitäisi myös nukkua ettei jutut muutu tämän kaltaisiksi..)



Minicupcakesien tekeminen puolestaan oli ehkä kivointa puuhaa ikinä! Löysin mitä mehukkaimmat ohjeet, joidenka pohjalta olen inspiroitunut kokeilemaan paria uuttakin makuyhdistelmää. Tilasin netistä kaksi muffinipeltiä ja melkein tekisi mieli tilata kolmaskin. Nuo minimuffinit olivat ehkä sulosimpia ikinä, joten näitä taidetaan jatkossakin löytää meidän kahvipöydästä :)

Löytyykö teistä jauhopeukalon vikaa? 
Kuinka moni on kokeillut itse macaronsien tekoa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisin todella iloinen, jos jättäisit kommentin :)